Om mig

Sidebar

Om Dansk Sprogservice

Dansk Sprogservice er et enkeltmandsfirma, og det betyder, at jeg har personlig interesse i, at du og / eller dit firma er tilfredse kunder. Jeg tager ordet ”service” alvorligt. Min primære aktivitet er danskundervisning af høj kvalitet for alle – udlændinge og danskere, private og ansatte – men se også mine tilbud om foredrag.
Jeg hedder Michael Falkendorf, cand.phil. i dansk og sprogpsykologi og har undervist folk fra det meste af verden i dansk sprog og kultur i over 40 år – og det er stadig spændende.

Dansk Sprogservice er baseret på 2 ting:

1) Kvalitet i undervisningen og praktisk anvendelse.
2) Fleksibilitet og mobilitet – i forhold til tid og sted.

Baggrunden

Da jeg begyndte at undervise herboende udlændinge i dansk slutningen af 1970’erne, var det et pionerarbejde. For alle de spørgsmål, som udlændinge kan stille til det danske sprog, havde min masteruddannelse i dansk ikke lige forberedt mig på. Men langt de fleste kan jeg svare på i dag.

Den viden om det danske sprogs opbygning og dermed hjælp til indlæring, vil jeg gerne præsentere for udlændinge (og danskere), som af forskellige årsager ikke kan bruge sprogcentrenes tilbud, – og derfor startede jeg Dansk Sprogservice i 1996.

Jeg synes stadig, det er sjovt at undervise i dansk, for dansk kultur dukker op i sproget, og det er så sandelig ikke kedeligt. Men frem for alt skal sprogundervisningen være praktisk anvendelig for den enkelte i privatlivet og på arbejdet. Det har været et liv i bevægelse med nye opgaver og udfordringer med jævne mellemrum, og jeg har det rigtig godt med at være mobil og køre rundt og undervise i firmaer og hos private over hele Sjælland, som jeg gør nu.

Siden 1975 har jeg undervist på aftenskoler, højskoler, sprogcentre og arbejdsmarkedsuddannelser og utallige firmaer, udviklet projekter, holdt foredrag og skrevet i medierne om sprog og kultur og været i radioen om samme emner.

Desuden sidder jeg i bestyrelsen i Den Danske Sprogkreds, som udgiver blade og bøger.

Gennem årene har jeg ud over undervisningen også rejst en del og elsker at fortælle om mine oplevelser, så det er blevet til en del rejseforedrag med billeder, startende med Tyrkiet i -80’erne og nu om Sydamerika, specielt Amazonas, hvis natur jeg er helt betaget af.